Digitália

2023.06.21. 06:00

Ez az ingyenes eszköz kivágja a hátteret a fotónkból

Néha képekből vagy mozgóképekből szeretnénk eltávolítani a hátteret, hogy például egészen más képre illeszthessük be a témánkat.

MW

Forrás: Background remover AI

Ha valakit mondjuk a Niagara-vízesés elé szeretnénk helyezni egy utcai háttérből, hasznos eszköz lehet az alábbi program, amit telepíteni sem kell, bármelyik internetes böngészőben fut.

Ide kattintva érjük el a  Background Removert. Akár magyar nyelvűre is állíthatjuk, bár erre sem lesz szükség: a program végtelenül egyszerűen használható. Így néz ki a Background Remover AI:

 

Ha képet akarunk szerkeszteni, válasszuk a „Remove image background” gombot. Válasszuk ki a számítógépen a képünket, vagy húzzuk át a szaggatott vonallal jelölt területre, majd kattintsunk az Upload gombra. El kell döntenünk, hogy tárgyakat és embereket, vagy csak embereket tüntetünk el.

 

Várjunk pár másodpercet, míg a képet feldolgozza a program. A Download gombbal letölthetjük az eltüntetett hátterű fotót. Az oldal korrekt ígérete szerint csak 24 óráig tárolják a képeinket, utána törlik, tehát elvben nem veszélyeztetik a magánéletünket.

Íme, egy eredeti kép:

 

A Background Remover AI segítségével feldolgozott képek PNG formátumban jelennek meg, így áttetsző változatot kapunk, amit tetszés szerint bármilyen más fotóra rá tudunk illeszteni.

 

Játszhatunk a „Remove video backgrond” opcióval is, ha videóból szeretnénk eltávolítani a hátteret. Miként a kép szerkesztésekor, húzzuk át a videót, majd kattintsunk az Upload gombra.

A szerkesztett videó néha villog, de az embert egészen jól kivágja. A kész mozgóképet MOV vagy GIF formátumban tölthetjük le.

Az ingyenes változattal 5 másodperc videót dolgoztathatunk fel. Ha a teljes filmet szeretnénk átalakítani, akkor a fizetős verzió havi 29 dollárért érhető el.

A Background Remove AI alapvetően ingyenes, előfizetésre csak akkor van szükség, ha háromnál több képet/videót szeretnénk feldolgozni egy óra alatt.

Szakértők a GitHubon ellenőrizhetik a nyílt forráskódú Background Remove AI kódját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!