Átlátszó intézkedés

2018.04.04. 06:45

Megosztotta a diákokat a szokatlan biztonsági lépés

Átlátszó hátizsákok viselésére köteleznék a diákokat a parklandi iskolában, ahol februárban a 19 éves Nikolaus Cruz tizenhét embert agyonlőtt és többeket megsebesített.

Balla Tibor

A biztonságra hivatkozó „óvintézkedést” a tavaszi szünet után, a jövő hét elejétől vezetnék be a floridai intézményben, ahol az átlátszó műanyag hátizsákokat az iskola már ki is osztotta a diákoknak. A tanulók egy része azonban máris felemelte szavát a tervezett intézkedés ellen.

Persze ahogyan ez lenni szokott, a szokatlan biztonsági lépés megosztotta a diákokat. Akad, aki azon az állásponton van, hogy a kirakatba helyezett személyes holmik látványa megéri a biztonságos életet, de vannak, akik nevetségesnek, sőt, sértőnek találják. Akad, aki úgy gondolja, a hiányzó felszerelések előteremtésére kéne inkább költeni. Egy diáklány ironikusan úgy fogalmazott, hogy a műanyag hátizsák legalább annyira átlátszó, mint a Nemzeti Fegyverszövetség politikája.

Egy biztos. Látszatintézkedés még semmit nem oldott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!