DH egyperces

2018.02.15. 06:45

Elvarázsolt meseország

„Fodrászüzlet, pletyka, hangos női csacsogás, locsogás, lotyogás; Tartós hullám, tupír, hajfestésre várakozás; Elvarázsolt meseország az egész; Meseország királya egy őszes úr, kit mindenki becéz…

Várkonyi Zsolt

Gedeon bácsi a női fodrász; nagy művész ő, a fő hajszobrász; Megszépíti a páciens fejét…”

Szécsi Pál örökzöldje jutott eszembe tegnap, amikor az európai kupák mérkőzéseit néztem. A csapatok játékosaival, úgy tűnik, nemcsak az erőnléti edző, a csapatorvos, a gyúró és a sportpszichológus foglalkozik, hanem hajszobrász is.

A zselé, a lakk, a hajfesték elmaradhatatlan kellékei lettek a jó megjelenésnek a focipályán is. Persze, azért egy Real–PSG, vagy egy Juve–Tottenham meccsen ez megbocsátható, hiszen ott a focitudás elhomályosítja a különc megjelenést. A sorrend a fontos ebben az esetben. Sajnos a magyar fociban fordított a felállás, de bízom benne, hogy előbb vagy utóbb ebben is utolérjük a nagyokat. Addig azonban idehaza a hajszobrászat mellett ügyelni kellene a technikai tudás, az erőnlét fejlesztésére és a taktikai elemek elsajátítására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!