Dunaferr - PLER: Hazai győzelem drámai végjátékban

Dunaújváros - A Dunaferr SE férfikézilabdázói nagy csatában, 22-21-re győzték le a Pestszentlőrinc gárdáját vasárnap este.

Gallai Péter



A bajnokság  kilencedik fordulójának zárómeccsét vívta egymással a két együttes, a találkozót élőben közvetítette a Sportklub. Ennek ellenére megtelt a sportcsarnok, ahol a kezdés előtt külön köszöntötték a válogatott szereplés miatt Spanyolországból hazatérő Törő Szabolcsot, aki a lelátón nézte meg volt csapata szereplését.

Dunaferr SE - PLER 22-21 (11-9)

Dunaújváros, 1200 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.

Dunaferr: MIKLER - SZALAFAI 4, Németh 3, Kopco, Hajdu 1, NAGY K. 7/1, Széles 3. Csere: Vitáris (kapus), ROSTA 1, KEMÉNY, Miss 3/1, Morva, Padezanin. Vezetőedző: Imre Vilmos.

PLER: PAUL- Rév 2/2, Lendvay 3, KOCSI 2, Bakos 2, Pordán, Lékai 3. Csere: Székely (kapus), Korsós, BALOGH 4/3, Gazdag 1, Forgács, PÁL 4. Vezetőedző: Nagy Károly.

Kiállítások: 6, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 3/2, illetve 7/5.

Nem kezdődött jól hazai szempontból a találkozó, ugyanis a 10. percben amellett, hogy 3-5-re a vendégek vezettek, Michal Kopcot előbb ütés miatt állították ki két percre, majd állítólagos szövegelése miatt még plusz kettőt is kapott. Így a védelem egyik oszlopa egy kisbüntetésre került a végleges kizárástól, ezért Rosta Miklósnak kellett átvennie szerepét már a félidő derekán. Az első negyedórában ezen kívül a vendégek kapusának nevét, Paul Teodorét írhattuk fel, aki több ziccert védett, vagy inkább a hazaiak tették naggyá.

Imre Vilmos időkérése után, a 18. percben Széles révén végre sikerült egyenlíteni (6-6), sőt, Nagy Kornél a vezetést is megszerezte, majd Rosta "Villám" Miklós duplázta meg a Dunaferr előnyét, miközben Mikler is elkapta a fonalat.

Nyolc perccel a szünet előtt, amikor Szalafai 9-6-ra növelte az előnyt már beszélgettük a lelátón: nem most dől majd meg a gólrekord egy bajnoki meccsen. Eközben Szalafait a balszerencse üldözte, mert két lövése is a kapufáról jött ki. Majd a bíróktól Imre Vilmos kapott sárga lapot, miután értetlenkedve állt a kispad előtt, amiért Nagy Kornélt azért figyelmeztették a sporik, hogy ne essen el. Csak az volt a baj, hogy Korit két kézzel lökték meg a levegőben...

A lefújásig sajnos nem sikerült növelni az előnyt, mivel nem csak Mikler, hanem a szlovák válogatott Paul is jeleskedett a kapuban. Harminc perc játék után a Balatonfüreden nagyon jól játszó Németh és Hajdu góljaira is vártunk a folytatásban. A védelemmel és Mikler teljesítményével nem volt gond, ellenben támadásban sokat hibázott a Dunaferr.

A második játékrész remekül kezdődött, Mikler szenzációsan védett, míg elöl beindult a gólgyártás, így a 38. percben 15-11-re ellépett a vendéglátó, ám eddig tartott a menet, egy 4-0-ás rohammal egyenlített a PLER. Imre Vilmos ekkor már alaposan megkeverte a csapatot, Széles irányított, akit Morva váltott a szélen, Németh helyett pedig  Szalafai lett a jobbátlövő. A változtatás sem hozott eredményt, a vendégek átvették a vezetést, 15-16.

Tizenegy perc gólínséget tört meg ezután Nagy Kornél, majd az ő révén ismét vezettek a dunaújvárosiak, 17-16-ra. A csereként beálló Vitáris hetest védett, de az 56. percben még semmi nem dőlt el, 20-20 volt ekkor az állás. Németh a legjobbkor talált be, 21-20.

A végjátékban Vitáris újabb büntetőt fogott -amelyeket egyébként könnyen fújták a pestieknek, ellentétben a hazai oldallal- a kispadról beszállva, de a kipattanó a vendégekhez került, amiből gól született, Már csak két minutum volt vissza, amikor Nagy 22-21-re módosította az állást. Mikler sokadik védése után a Dunaferr támadott, kilencven másodperc volt a végéig, Imre Vilmos időt kért, s taktikát adott. Ám egy technikai hiba után jöhettek Nagy Károly tanítványai, aki huszonegy másodperccel a vége előtt kért időt, majd lehozta kapusát, aki helyet mezőnyjátékos jött be. Ám a PLER is elrontotta a támadást, így hatalmas küzdelemben, de megszerezte a fontos két bajnoki pontot a Dunaferr. A hazaiak ezúttal küzdeni tudásból vizsgáztak jelesre.

A lefújás után Rosta Miklós elárulta:  Mikler 38 fokos lázzal vállalta a játékot azután, hogy a társak erre kérlelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!