A napközis táborra is emlékezhettünk...

Dunaújváros - Immár hatodik hete, hogy az önkéntesekből verbuválódott Szemétkommandó teszi a dolgát. Bevallom, kicsit meglep, hogy nem csappan a lendület...

Boda András

 

Szombaton, ebéd után  ismét közel harminc lelkes szemétvadász gyűlt össze a jégcsarnok parkolójának végében, hogy megtisztítsa azt a hangulatos kis erdei ösvényt, amely a csarnok és a valamikori Vidám Park között vezet át a sportcsarnokhoz.

Volt mit tenni: brigádunk sikeresen felszámolt egy kiterjedt építésihulladék-lerakatot, s több tucatnyi zsák műanyag flakont, sörösdobozt, ócska ruhát, s ki tudja, mi mindent gyűjtöttünk be  egy öt köbméteres Dunanett-konténer lett csurig hulladékkal. Közben elnosztalgiázhattunk kicsit: az egykori napközis tábor romjain, a kis házak beton alapjain sétálgatva sokunknak sok minden jutott eszébe. 

Örvendetes, nem tudom, megfigyelték-e, jóformán minden beszámolónkba jut egy vagy több jó hír. Most is van: Szenczy Tibor, az Életrevaló Gyermekmisszió fáradhatatlan motorja kereste meg  csapatunkat, s közölte, szimpatizálnak azzal, amit és ahogy teszünk - s ezt nem pusztán szavakkal szeretnék kifejezni. Idén nyáron is, július 24-31. között  megszervezik kalandtáborukat a Szigetközben, családok számára  s eldöntötték, hogy egy teljes kommandós család számára díjmentes  nyaralási lehetőséget ajándékoznak. Hamarosan tehát békésen kitaláljuk, ki részesüljön ebben a szép élményben - de e héten szombaton húsvéti szünet...  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!