Kulcsi-dráma: a tragédia helyszínen is kihallgatták H. Csanádot

Kulcson, helyszíni kihallgatáson mutatta be szerdán a gyilkosságsorozatot a mészárlás gyanúsítottja, H. Csanád Jutas, aki ismét együttműködő volt.

MTI

A H. Csanád Jutast szállító rendőrségi autókonvoj ma délelőtt kilenc óra előtt gördült be a múlt pénteki események után lezárt családi birtokra.  A helyszíni kihallgatáson a négyes gyilkosság sorrendjét követve idézték fel részletesen a múlt hét szerda és péntek délelőtt között történteket. A helyszíni kihallgatáson az áldozatokat egy bábu helyettesítette. A gyanúsított kulcsi fiatalember pedig egy - a késeket és bozótvágót szimbolizáló - fadarabbal mutatta be, miként támadt áldozataira.  Beismerő vallomása szerint először bátyjával végzett a családi ház és egy, a birtokon található épület közötti  füves-bokros területen. Az első gyilkosság részletes újrajátszása két órán át tartott.



Hortobágyi Tibor, H. Csanád Jutas ügyvédje lapunknak elmondta, védence a szombati  kihallgatáshoz hasonlóan most is együttműködött a hatóságokkal. Nyugodtan és részletesen válaszolt a nyomozók és más hatósági személyek kérdéseire. A gyilkosságok  felidézésekor sem tűnt zavartnak, sem ingerültnek. 
H. Csanád egyébként abban  a civil ruhában - valamint  strandpapucsban - jelent meg a helyszíni kihallgatáson, amelyben elhagyta a dunaújvárosi kórházat.  Ügyvédje kérésére a hatóságok engedélyezték számára, hogy a családi házból néhány ruhadarabot magával vigyen. Az előzetesben jelenleg  egyszemélyes cellában tartják fogva.



 A családi házban található körülményekről Hortobágyi ügyvéd  elmondta, az ingatlanokat körülvevő gazos-bokros zöldterülethez hasonlóan gondozatlan állapotban volt már a gyilkosságok előtt is. A véres eseménysor nyomai pedig még mindig láthatók.  A helyszíni kihallgatás szerdán délután négy óra után ért véget. H. Csanád korábbi vallomásával  nem keveredett ellentmondásba, s új,  a nyomozást más irányba terelő adat, információ sem merült fel. H. Csanád személyi számítógépét és az azon tárolt információkat is igazságügyi szakértő vizsgálja.

A Magyar Távirati Iroda  szerint csütörtökön  elhagyhatja a székesfehérvári kórházat  a gyanúsított nővérének barátja, akinek sebei, törései szépen gyógyulnak. A Dunaújvárosban ápolt nővér és a Honvédkórházban kezelt édesanya - akiről tudni, hogy túl van az életveszélyen - kérésére állapotukról nem adtak ki tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!