Dvéri reakciója a bundabotrányra

Seregélyes - Úgy tűnik, hogy a bundabotrány miatt "kabátlopási ügybe" keveredett Dvéri Zsolt, a Vidi egykori válogatott futballistája, a klub egyik ikonja, és a település, ahol él, Seregélyes.

Matók János

Az országos sportújság régóta cikkezik a bundabotrányról, a vesztegetési ügyekről, amelyek megmételyezik a magyar labdarúgást. A lap szerdai számában aztán megszólalt az egyik Szerbiában élő főszereplő, a magyar anyanyelvű D. Károly, aki a horvát-szerb irányítással működő bűnszervezet magyarországi ügyintézője volt, s mint ilyen, gyakran utazott hazánkba, hogy labdarúgókkal, játékvezetőkkel és másokkal letutizza a manipulált mérkőzéseket. A Karesznak szólított férfi a többi között azt is elmondta, hogy például a Rácalmáson élő Salamon Miklós, a Dunaferr akkori játékosa határozottan nemet mondott a megkeresésre, amíg  másik négy csapattársa belement a piszkos üzletbe.  És itt kerül  képbe a Seregélyesen élő Dvéri Zsolt, a Vidi egykori válogatottja, hiszen Karesz elmondta, hogy a többi között Seregélyesen is megfordult.
- Március 31-én, a Vidi-Honvéd mérkőzés előtti napon keresett fel két férfi a házunknál, akik útban Paksra, az ottani klubhoz mint televíziósok arra kértek, hogy beszéljek a másnapi fehérvári találkozóról, az esélyekről.  Majd hirtelen témát váltottak, s a bundázásról kezdtek el faggatni. Nyugodtan válaszoltam, hiszen a csalás minden formáját elítélem, abban soha nem volt részem.  Megjegyzem, nem nagyméretű, láthatóan tévés kamerát használtak, hanem egy fényképezőgépbe beépítettet. Aztán most szerdán este én is megnéztem az előre beharangozott, egy közszolgálati csatornán vetített Becsengetünk és elfutunk című dokumentumfilmet, amely a bundázásról szól, s amelynek a rendezője az a Novák Tamás (aki a  Biszku Béláról szóló dokumentumfilm egyik szerkesztője - a szerk. megjegyzése),   aki engem kérdezett.  Az én nyilatkozatom végül is nem került be az anyagba, de a két férfi  forgatott a településen, a Seregélyes táblát is mutatták, valamint megszólítottak egy járőkelőt, hogy ismer-e híres seregélyesi futballistát? Aki ugye én lennék, hiszen rólam az elmúlt években többször megjelent az országos sajtóban, hogy itt élek, ezer szállal ide köt minden. A vetítés másnapján, csütörtökön mindenki a filmről, a bundáról  faggatott az utcán, de a számát sem tudom  annak, hányan kerestek telefonon  ebben az ügyben. Elszomorít, mert úgy érzem magamat, mint aki egy "kabátlopási ügybe" keveredett, pedig semmi közöm a bundázáshoz.  A becsületem, és Seregélyes becsülete forog kockán, ezt nem hagyhatom - mondta  felháborodva Dvéri.
Jó lenne, ha Karesz elárulná: Seregélyesen hol és kivel tárgyalt "üzleti" ügyben?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!