Dohányzás - Fejérben is büntettek már, a jogszabály enged kivételt

Székesfehérvár - Már az első napon büntettek a dohányzási szabályok megsértése miatt Fejér megyében. Megkérdeztük azt is, milyen szabályok vonatkoznak a most éledő teraszokra.

Fejér Megyei Hírlap

Az átmeneti türelmi időszakban a kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve és a kistérségi intézetek munkatársai Fejér megyében összesen 877 ellenőrzést végeztek, elsősorban figyelemfelhívó szándékkal. Az ellenőrzések tapasztalatai szerint az érintettek a módosításokat általában pozitívan fogadták, önkéntes jogkövető magatartást tanúsítottak, együttműködőek voltak, mindössze az ellenőrzések 1-2 százalékában kellett a felügyelőknek írásban intézkedni.  

A moratórium leteltekor, vasárnap, április 1-jén az országos akcióellenőrzés részeként Fejér megyében is vizsgálódtak a szakemberek, összesen 46 ellenőrzést végeztek, Ellenőrzések történtek például szórakoztató, vendéglátóhelyeken, szállodákban, orvosi ügyeletekben, kórházi osztályokon, közforgalmú intézményekben, közösségi közlekedési eszközök megálló- és várakozóhelyein.

A teljes cikk ide kattintva olvasható, az fmh.hu-n!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!