A Dunaferr néhány játékosa eladta a 2001-es UEFA-mérkőzést a Nicosia ellen?

Dunaújváros - Felejthetetlenek a szép emlékek: a bajnok Dunaferr labdarúgócsapata kijutott a nemzetközi porondra. Emlékezetes UEFA-mérkőzést játszott a Dunaferr 2001 augusztusában. Győrött a ciprusi Nicosia ellen játszott Egervári Sándor csapata visszavágó mérkőzésen. Az idegenbeli 2-2 után esélyesek voltak a továbbjutásra a dunaújvárosiak. De a Dunaferr nagy meglepetésre 4-2-re kikapott és kiesett.

Jankó Árpád

A krónikát fellapozva tény: a ciprusi góloknál megdöbbentő védelmi hibákat követtek el a  hazaiak... Nem először  kerül középpontba ez a találkozó, és most  megint  felmerült a bunda  vádja. Azaz: a Dunaferr néhány játékosa eladta a mérkőzést. Ismét  szenzáció lett az ominózus  meccs. A média leporolta a történetet, és megint foglalkozik vele. Egy Karesz nevezetű  vajdasági ember  (állítólag tolmácsként kerülhetett kapcsolatba az akkori játékosokkal)  négy  labdarúgót tart  az ügyben érdekeltnek. Lássuk,  az akkori szereplők (akiket elértünk), hogy emlékeznek erre a kudarcra!

Salamon Miklós, játékos: - Valóban megkeresett egy társaság, tolmács is volt velük, de én elküldtem őket azzal, hogy jelenteni fogom a vezetésnek. Egervári Sándor, a csapat  vezetőedzője:  Csodálatos  éveket  töltöttem azzal a csapattal. Nem feltételezem azt, hogy valaki befolyásolta volna az eredményt. A  vereség fájó volt, de szakmai kudarcnak éltem meg, és nem erkölcsi vétségnek.

Dr. Szabó József, akkori egyesületi elnök: - Mindenki, az új vezérigazgató  számára is  óriási csalódást jelentett a kiesés. Ezzel el is indult a sport hanyatlása. Évek múltán keresett meg valaki, mondván: mit tudok a meccsről, valóban bunda volt? Sejtésem nem volt  a gyanúról. De   szerintem most inkább a női kézilabda helyzetével kellene foglalkozni.

Jákl Antal játékos: - Ha igaz a bunda, akkor ma is szégyellhetjük magunkat. Emlékszem, hogy csak néztem hátul, hol vannak a társak, amikor jött rám négy ciprusi támadó.

Éger László: - Azóta is szeretném  megtudni,  mi  az igazság. Nem gondolom, hogy csalt volna  valaki. Komolytalan ez a Karesz-féle gyanúsítgatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!