Nem drágul a földgáz - jelentette ki az államtitkár

Kincsesbánya - Nem emelkedik a földgáz értékesítési ára - felelte az FMH kérdésére Kovács Pál államtitkár. A klíma és energiaügy kormányzati felelőse egy egész délutánt töltött a faluban.

Fejér Megyei Hírlap

A Duna Televízió Valóságos kincsesbánya című műsorának felvételére érkezett csütörtökön Kincsesbányára Kovács Pál, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma és energiaügyért felelős államtitkára.
Honnan vesszük, hogy drágulna a földgáz? - kérdezett vissza  az államtitkár, amikor a Fejér Megyei Hírlap tudósítója arról kérdezte: emelkedik-e a földgáz ára? 


Az államtitkár  a kérdésre kategorikus nemmel felelt, majd elmondta: 2010-ben a földgáz magyarországi lakossági értékesítési ára -  európai összehasonlításban - a második legmagasabb volt. Mára azonban hazánk ebben a telintetben - úgymond - visszacsúszott  a középmezőnybe. 
 Növekedett hazánk gázellátásának a biztonsága is azáltal, hogy új beszerzési források nyíltak, illetve nyílnak  meg. Kovács Pál példáként említette azt a tervezés alatt álló magyar-szlovák földgázvezetéket, amelynek megépítését az EU is támogatja, és amelynek próbaüzeme várhatóan 2014 januárjában indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!