Hétszáz új autóval rukkolnak elő Genfben

Genf - Száztízezer négyzetméteren mintegy hétszáz autót mutatnak be a 82. Genfi Nemzetközi Autószalon idei seregszemléjén. Impozáns az idei kínálat is.

Anda Fábián

Tegnap kezdődött és március 18-ig tart a 82. genfi autómustra, ahol az ígéretek szerint 180 világújdonságot mutatnak be. A többi 520 modell sem kispályás, a kínálatban szerepel elektromos autó, hobbiterepjáró, hibrid technológiával működő zöldautó, és természetesen  sportkocsi. A szervezők egyik nagy dobása a Lamborghini Aventador Spyder lesz, de igazi ínyencség a Bugatti 1200 lóerős csodája, a Ferrari F12-es Berlinettája. További felsőkategóriás meglepetés a BMW 6-os Gran Coupé, a Jaguar XF Sportbrake, Toyota GT 86-os  ezeket kíváncsian várják a kritikusok. A népszerűségi listán a Fiat 500L modellje vívhatja ki a látogatók szeretetét. A grandiózus autószalon tavalyi látogatószáma elérte a 730 ezer főt, amely fele a híres párizsi vetélytársénak.

Nem véletlen, hogy a cseppet sem nélkülöző alpesi országban rendezik már több mint nyolcvan éve a kiállítást, a 7,5 millió lakosú Svájcban 4 millió autó van forgalomban, az ínséges években is közel 300 ezer autó talált gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!