Beszakadt a szivattyú alatt a föld

Perkáta - A Mezőföldön jól ismert jelenség mutatkozott meg ezúttal is: egy rejtélyes, földalatti vízfolyás elmosta a talajt...

Pekarek János

Meghökkentő látvány tárul elénk Mazán György perkátai otthonának kútházában: a kert végében álló épület előtt van a már rég betonlappal fedett ásott kút, benn, a pinceszinten pedig az elektromos szivattyú.

Pontosabban: csak volt ott a szivattyú, mert a múlt héten beszakadt alatta a föld. A szivattyút tartó betonlap alól eltűnt a talaj, és egy második pince méretű gödörbe omlott az egész szerkezet. A valahonnan valahová tartó, földalatti vízfolyás egyszerűen elmosta onnan a löszt.

Mazán úr, valamint a vele élő unokája és annak családja vízellátása ugyan nincs veszélyben, hála a vezetékes víznek, ám a helyet rendbe kéne rakni, nehogy nagyobb baj történjen. A biztosító pedig a távolból azt állítja, erre az esetre nincs biztosítás. Azért ígérték, hogy megszemlélik a kárt. De eddig csak ígérték...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!