Elfáklyázták a szennyezett tüzelőanyagot

Dunaújváros - Esetleges üzemzavar megakadályozása miatt égették a tüzelőanyagot a Verebély úton kedden este. Akadozott a fűtés...

Szabó Szabolcs

Nem gyulladt ki a Verebély úti gázmotoros erőmű, és nincs fennakadás a távhőszolgáltatásban - volt olvasható a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. által lapunkhoz eljuttatott közleményben, amely kitért a Béke városrészt kedden este szinte bevilágító fáklya születésére is. A cégtől kapott tájékoztató szerint kedden rossz minőségű, poros gáz érkezett az erőművekbe az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezetékén keresztül.

A gázszolgáltató szakemberei észlelték a problémát, s az üzemzavar és a nagyobb meghibásodás elkerülésének érdekében elégették, úgymond (el)fáklyázták a szennyezett tüzelőanyagot.

Mivel a fáklyázásban  érintett cégek előre nem tájékoztatták a közvéleményt, kedden este kisebb pánik lett úrrá városszerte. A kósza - mint később kiderült alaptalan - híresztelésekre  a rendőrség is reagált.

 Bár a DVCSH szerint nem történt fennakadás a szolgáltatásban, lapunkhoz több Béke városrészi lakos is telefonált, ahol a fáklyázás utáni órákban nem volt távfűtés, a melegvíz-szolgáltatás akadozott, a csapból barnás víz folyott.

Olvasóink tájékoztatása szerint volt, ahol csak szerda reggelre állt helyre a távhőszolgáltatás. 

Videós cikk az esetről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!