Alexandra műtétre vár - Gyorsan máj (és pénz) kell

Essen (pj) A Szoták-család a német klinikán vizsgálatsorozaton esik át: a jövő héten derül ki, lehet-e szervadományozó valamelyik szülő. Ez a jobb eset: vagy tovább várnak.

Pekarek János

Alexandra rosszul van.

Az életének  kilencedik hónapjában járó kislány, aki a dunaújvárosiak és környékbeliek adományainak köszönheti, hogy szüleivel együtt a németországi Essen városának egyetemi klinikáján lehet, és várhat  nem epevezeték-műtétre, mint tervezték, hanem gyorsan romló állapota miatt májátültetésre  szóval, Alexandra rosszul van.

Éjszakákat nem alszik hasi görcsei miatt, szüleinek állandóan sétálniuk kell vele, mert csak úgy nyugszik meg kissé. A gyerek visszakerült a klinikára, a szülők egy alapítványi házban alszanak, míg maguk is a klinika betegei lesznek.

Amire több okból is esélyük van. Először is: alighanem influenzásak ők is, és felváltva hurcolják a gyereket vizsgálatra. Miközben maguk is vizsgálatsorozatokon esnek át, mert valószínűleg ők lehetnek a májátültetés legjobb szervadományozói  de ez csak a jövő héten derülhet ki véglegesen. Hétfőn például az apának kell szívultrahang-vizsgálatra mennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!