Heves, jeges menet Dunaföldváron - A Mikulás Kupáért krosszoznak a versenyautók

Dunaföldvár - A helyi DTSE szervezésében az év utolsó hónapjára is jut autóverseny, a vasárnapi, nagyszabású Mikulás Kupára és egyórás időfutamra sok indulót várnak.

Gallai Péter

A versenypálya az  M6-os autópályától három kilométerre, a régi 6-os főúttól pedig  egy kilométerre található, Dunaújváros felől érkezve a volt laktanya után kell Seregélyes felé elkanyarodni. A december negyediki, vasárnapi  Mikulás Kupára a szervezők tájékoztatása szerint Újvárosból, valamint a környező településekről is érkeznek, persze a helyi egyesület versenyzői mellett.

A szokásoknak megfelelően ismét több géposztályban vetélkednek a pilóták: Trabant, kis (0-1300 köbcenti lökettérfogat között), közép (1600-2000) és szuper (2000 köbcenti felett). A nevezés és a gépátvétel 7 és 8 óra között lesz, az időmérő 9-kor rajtol, az előfutamok 10-15 órakor kezdődnek. A döntőket 13 órától bonyolítják le, az egyórás időfutamot pedig 14.30 órától. Utóbbi lényege az, aki a hatvan perc során a legtöbb kört megteszi a versenypályán, az lesz a győztes. A díjkiosztók tervezett kezdése 1630 óra. Kategóriánként az első három helyezett kupát, pezsgőt, oklevelet és  koszorút is kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!