Fekete kocsiban jött a vidék koporsója

Székesfehérvár - Országjárásra indította a vidék koporsóját a Jobbik. A halottaskocsi több megyei helyszín után Székesfehérváron, a Megyeháza előtt is megállt, ott tartott a párt sajtótájékoztatót.

Tihanyi Tamás

Sáregres, Mátyásdomb, Csősz, Kőszárhegy után érkezett a koporsó a megyeszékhelyre, majd az autó  Székesfehérvárról Hantosra és Kajászóra indult tovább. A Megyeháza előtt Árgyelán János, a Jobbik Fejér   megyei elnöke azt mondta:  a Fidesz-kormány az önkormányzati törvénnyel (aminek végszavazása  december 19-én várható, és jövő év januárjában lépne hatályba)  felszámolná a kétezer lakosnál kisebb létszámú településeket, elvenné az iskolát, a hivatali ügyintézést.    A tervezetet Árgyelán a romániai faluromboláshoz hasonlította, s hozzátette: nem késő ezt megváltoztatni, a tervezetet visszavonatni. Samu Tamás Gergő, a Jobbik Békés megyei elnöke, az akció szervezője elmondta: már a fél országot  bejárták, s mindenhol gyászos hangulatban találták az érintett falvak polgármestereit, képviselőit. Mező Balázs ügyvéd, a Jobbik fehérvári elnöke  a tervezett változtatással kapcsolatban komoly jogi aggályokat említett. 


A halottaskocsi az ország mind a 19 megyéjét be kívánja járni, és politikusai mindenhol tiltakozó  szórólapokat is kiosztanak.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!