Teljes kapacitáson a gumigyár

Rácalmás - Elkészült a Hankook Tire gyár második üzemegysége és már el is érte a teljes gyártókapacitást - jelentette be a gyár. A cég bővíti az itt gyártott ultranagy-teljesítményű abroncsainak körét.

Klecska Ernő

A beruházás második ütemének keretén belül az építési munkálatok 2009 szeptemberében kezdődtek el. A terveknek megfelelően, a gyár a megnövelt kapacitásnak köszönhetően évente 12 millió abroncsot képes előállítani, és már több mint 2000 főt foglalkoztat.
 Az európai piacokon a Hankook abroncsok iránt tapasztalható élénk és egyre növekvő kereslethez igazodva a vállalat 230 millió euró értékű beruházás keretében megépítette második üzemegységét Rácalmáson, 550 millió euróra emelve a magyarországi beruházás teljes összegét. Az új, 58 ezer nélgyzetméteres egységnek köszönhetően megduplázták a gyár termelési kapacitását, amellyel lehetővé vált további 17 ezer abroncs gyártása napi szinten. A gyár teljes gyártási kapacitása így eléri a napi 34 ezer darabot.
 A 2007-ben történt termelés-indítás óta a Hankook ultramodern, európai piacra termelő gyárában már több mint 22,5 millió abroncs készült. A gyártókapacitás folyamatosan és dinamikusan nő - míg 2010-ben 6 millió abroncs került ki a gyárból, ebben az évben előreláthatólag ez a szám eléri a 9 milliót, 2012-től pedig a 12 millió darabot.
- Örömmel jelentjük be, hogy a terveknek megfelelően sikeresen lezárult rácalmási gyárunk bővítésének második üteme, amely mára a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyáraként működik. Vállalatunk sikere nemcsak a gyárban alkalmazott ultramodern technológiáknak köszönhető, hanem minden egyes munkavállalónknak és partnerünknek is. Mint magyarországi nagyberuházó, és mint az európai autóipar fontos szereplője, a Hankook elkötelezett aziránt, hogy fenntartsa a dinamikus növekedést, és megfeleljen a növekvő keresletnek - mondta Lee Sang Il a magyarországi gyár ügyvezető igazgatója.
 A Hankook Tire a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gumiabroncsgyártója. Több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 16 000 alkalmazottat foglalkoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!