Kétmilliárdos többletforrás gyerekek és fiatalok integrációjára

Kétmilliárd forint többletforrást biztosít átcsoportosítással gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programok megvalósításra a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) - tudatta a tárca közleményben hétfőn az MTI-vel.

MTI

A minisztérium a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel együttműködve megkereste a megoldást arra vonatkozóan, hogyan lehet minél több szervezetet támogatásban részesíteni. Ennek köszönhetően további 38 szervezet gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programjának megvalósítására fordítható mintegy kétmilliárd forint.
A szerződéskötések 2011 végén, 2012. január elején várhatók. Így mintegy 400 millió forint összegben nyolc közép-magyarországi régióban működő szervezetnek, valamint a konvergencia régiókban, csaknem 1,6 milliárd forint értékben, 30 szervezetnek tudnak támogatást nyújtani. A Nefmi mindezeken felül több tucat pályázat lehetséges támogatását készíti még elő.
Minderre azért van szükség, mert a 2010-ben a gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programokra kiírt pályázati keretösszeg nem volt elegendő a pályázati igények kielégítésére - közölte a tárca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!