Egervári: izzadságszagú döntetlenre futotta

A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott a vendég finn csapattal utolsó, keddi Európa-bajnoki selejtezőjén, a Puskás Ferenc Stadionban.

MTI

Egervári Sándor együttese az elmúlt évek legjobb kvalifikációs szereplését produkálta, 19 pontjával Finnországot, Moldovát és San Marinót megelőzve a harmadik helyen zárt csoportjában Hollandia és Svédország mögött.
A hazai alakulat ugyan fölényben futballozott, de igazi ziccert nem dolgozott ki, míg a második félidőben a helyzetek tekintetében a finnek álltak közelebb a győzelemhez, amely Magyarországon először sikerülhetett volna nekik.

 



Európa-bajnoki selejtező, E csoport:

Magyarország-Finnország 0-0

Puskás Ferenc Stadion, 28 ezer néző, v.: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
sárga lap: Moisander (81.)

Magyarország: Király Gábor – Varga József, Korcsmár Zsolt, Juhász Roland, Vanczák Vilmos – Koman Vladimir, Elek Ákos, Sándor György (Vadócz Krisztián, 59.), Hajnal Tamás (Stieber Zoltán, 87.) – Szabics Imre, Priskin Tamás (Dzsudzsák Balázs, 59.)

Finnország: Otto Fredrikson – Jukka Raitala, Niklas Moisander, Joona Toivio, Kari Arkivuo (Veli Lampi, 55.) – Tim Sparv, Mika Va:yrynen – Alexander Ring, Roman Eremenko, Kasper Ha:ma:la:inen (Teemu Pukki, 84.) – Mikael Forssell (Timo Furuholm, 62.)

A magyar válogatott az első perctől kezdve irányította a találkozót - amelyet a helyszínen tekintett meg Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke -, ennek ellenére hiányzott az átütő erő a csapatból, így csak helyzetekig jutott. Priskin Tamás kétszer is közel járt a gólhoz, mindkét alkalommal Koman Vladimir passzát értékesíthette volna, de hibázott. A finnek rengeteg hibával futballoztak, gyakran még egy-egy könnyű átadást is elrontottak.
 A második félidőben sem nagyon változott a játék képe, a szövetségi kapitány a sérülése után először pályára lépő Dzsudzsák Balázzsal, valamint Vadócz Krisztiánnal frissített, ám ez sem hozta meg a kellő lendületet. A közönség a 70. percben fújt "ébresztőt" a csapatnak. A hajrában a finnek kezében volt inkább a mérkőzés, de Furuholm elrontotta a meccslabdának tűnő helyzetet, így az eredmény nem változott.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:    
"Nem sikerült megismételni a szeptemberi teljesítményünket, így elmaradt a három pont begyűjtése. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk megfelelni a felfokozott elvárásoknak, izzadtság szagú döntetlenre futott ma az erőnkből."

Mixu Paatelainen, a finn válogatott szövetségi kapitánya:
"Elégedett vagyok a játékkal, különösen az első félidővel. Jól védekezett a magyar csapat, de a miénk is remekelt. A folytatásban megpróbáltuk a magyarok passzait megfékezni, ez sikerült is. Sajnálom, hogy a támadásainkat nem tudtuk befejezni, pedig győzhettünk volna."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!