Munkagép alatt robbant egy világháborús lövedék

Feltehetően egy II. világháborús robbanótest robbant fel egy munkagép alatt egy, a 63-as számú főúttal párhuzamos földúton csütörtökön délelőtt. Személyi sérülés nem történt, a tűzszerészek és a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a helyszínen - közölte a rendőrség.

Dunaújvárosi Hírlap

 

R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott: magasfeszültségű vezeték alatt végeztek talajgyalulást munkagéppel csütörtökön délelőtt Fejér megyében, a 63-as főúttal párhuzamosan lévő földúton. A földmunkagép feltehetően egy II. világháborús robbantótestet mozdított ki, amikor a robbanás bekövetkezett. Szerencsére személyi sérülés nem történt, az anyagi kár mértéke egyelőre nem ismert.

A bejelentést követően a rendőrség ügyelete értesítette a tűzszerészeket és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársait, akik megjelentek a helyszínen. A Sárszentágota és Sárkeresztúr között, a főúttól mintegy egy kilométerre lévő helyszínen folyamatban lévő intézkedések nem érintenek sem lakott területet, sem a 63-as főút forgalmát. A tűzszerészek a földmintában lévő lőpor segítségével azonosítják a robbanótestet. A honvéd tűzszerészek elsődleges véleménye szerint tüzérségi lövedékről lehet szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!