Csatlakozzanak minél többen a futáshoz!

Dunaújváros - Húsvét szombatján indult országjáró útjára az idei Drogmentes Magyarországért Maraton, a futók pénteken Dunaújvárosba érkeznek.

Gallai Péter

A negyvenkét napos maraton alatt a résztvevők háromszáz  települést érintenek, több mint  kétezer kilométert megtéve. Tavaly  harminchatezer fiatal csatlakozott a futókhoz, majd tette le a Drogmentes Kapitány esküt.  A mozgalom védnöke többek között az olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa, és vízilabdázó, Dr. Molnár Papesz Tamás, Erdei Zsolt ökölvívó.

A maraton május 13-án pénteken  Dunaújvárosba érkezik. Pénteken 11 órakor 1500 gyerek és  számos élsportoló részvételével,  a Városháza téren lesz a program. A rendezvényt megtiszteli jelenlétével Foltán László olimpiai bajnok kenus is. A műsorban fellép Czanik Balázs capuiera fitneszedző, a dunaújvárosi No Control  tánccsoport, és Erik is énekel.  Utána jön az eskütétel, majd a diákok és sportolók csatlakoznak a maraton tagjaihoz, s közösen futnak  a drogmentesség jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!