A nép nevében

Pénteken a második jól komposztált illúziónkat is elfogyaszthatjuk az Éjszakai Átszálló restijében. Politikai mutatványosok.

Szabó Szabolcs

Szerethető közpolitikai illúzióboncolást ígér mára (is) a Kortárs Művészeti Intézet Átszállójának második epizódja. Már hadarjuk is a programot: a zenés felvezetést ezúttal a város lappangó blues-őstehetsége, Késmárky „Néma” Szabolcs követi  el, egy szál gitáron a Kortársban. A hangulatalapozás után a mindennapi politikai illúzió(vesztés)t vizsgálja tudományos alapon míves előadásában Szilágyi-Gál Mihály filozófiatörténész. A szellemi épülés végén  a kortárs alkotópiac egyik reprezentánsa, a Plágium 2000 csoport állít ki, nem a hétköznapiasság jegyében. A rapid tárlat munkacíme: A nép nevében, avagy élünk, mint négy éve...

 A politikai fonalat bogozza tovább a  Big Hope (Dominic Hislop & Erhardt Miklós) 2003-as Protest Songbook című projektje nyomán elkövetett   szeánsz, amely a zene hatalmát kutatja a közvetlen politikai tiltakozás területén. Este tíztől Kelemen Angelika kiskanállal fogyasztja el Almási Endre közép-európai gitárhőst táncdal kategóriában. Fél éjféltől a Mozi Presszóban a város ifjú lemezlovászai randevúznak: Önökkel!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!