Profi szélhámos utcai pénzváltók lesnek gyanútlan áldozataikra

Dunaújváros - Hatszázezer forinttal károsítottak meg a Belvárosban egy házaspárt. Eurót akartak váltani, bűnözők környékezték meg őket. Odalett a spórolt pénz...

Szigeti Sándor

 

Nagy hibát követett el egy dunaújvárosi házaspár a közelmúltban. Be akarták váltani euróban megspórolt pénzüket. Ezzel még nem lett volna baj. Ám az első hivatalos pénzváltó ajánlatával nem voltak elégedettek, ezért meg akartak nézni egy másikat is. Odáig már nem jutottak el.

A Vasmű úton leszólította őket egy tört magyarsággal beszélő, valószínűleg román állampolgár. Arra hivatkozott, hogy egy gépjármű behozatala miatt kellene neki sürgősen euró helyett forint.

- A kétszáznyolcvan forint helyett öt forinttal kedvezőbb árat mondott. Meg is egyeztünk. Átszámoltuk a pénzt, de nem stimmelt. A hatszázötvenezer forint helyett csak ötszázezer forintot adott át - idézte fel a történteket lapunknak a sértett.

Az elkövető nem volt szívbajos. Azonnal elnézést kért, és rögtön leszámolta a hatszázötvenezret. A károsultak csak azt nem vették észre, hogy a pénz végleges átadása előtt kicserélte a köteget.

- Egy cinkostárs folyamatosan elterelte a figyelmünket. Egyre csak beszélt és beszélt, és úgy tűnt, a pénz közelébe akar kerülni - mondta a megkárosított asszony.

Az utoljára átadott pénzkötegnek a tetején már csak  egy kétezres   bankó volt.   A  kötegben, belül pedig kizárólag ötszázasokat lehetett találni. A sértettek mindezt akkor vették észre, mikor a gyanús utcai pénzváltók már messze jártak. A házaspár spórolt pénzét bukta el a kétes kimenetelű üzleten. A remélt 650 ezer forint helyett mindössze huszonegyezer  forintot kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!