Ha benövi a bokor...

Dunaújváros - Olvasónk kért segítséget tőlünk: a Bagolyvárban élőket akadályozza a parkolásban egy ott felejtett autó. Mi nem felejtettünk: már láttuk a kocsit...

Pekarek János

 

 

Régi fotótémánkra hívta fel újfent figyelmünket kedves olvasónk: ez a személyautó a Bagolyvárnál parkol, egy-ugyanazon helyen, ahogyan azt a növényzet motorháztető feletti burjánzása is mutatja, a környék lakói szerint már három éve.

Ami csak azért bosszantó a lakók számára, mivel így eggyel kevesebb parkolóhely marad a gyakorló autósok számára.

Panaszuk jogosnak tűnik hiszen esztendeje már mi is lefényképeztük ezt a gépet.

A polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának közterület-felügyeleti csoportját vezető Pásti Norbert is tud az ügyről. A kocsi szerepel számítógépes rendszerükben, egyszer már felszólították tulajdonosát, hogy szállítsa el az autót a parkolóból.

- A lejárt műszaki engedéllyel rendelkező, hosszú idő óta a város különböző pontjain a környezetet csúfító kocsik gazdáit előbb felszólítjuk, hogy vigyék el a járművet - mondja a csoportvezető.  Ha ez nem használ, akkor szabálysértési bírságot szabunk ki, aminek legnagyobb értéke harmincezer forint lehet. Ezt viszont havonta  mindaddig kiszabhatjuk, amíg el nem viszik az autót - jegyzi meg Pásti Norbert.

Mindenesetre biztos, hogy nem ez a parkolás legjobb módja...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!