Műkorcsolya: 13. a magyar jégtánckettős

Pénteken bemutatkozott a vancouveri téli olimpián a Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim jégtánckettős, amely a kötelező programban a 13. lett 23 induló közül. A versenynap győztesei a norvégok voltak, akik két számban is aranyérmet ünnepelhettek.

MTI

A magyar duó - amely Zavozin utolsó pillanatokban történt honosítása után először szerepel együtt ötkarikás játékokon - 31,90 pontot kapott tangójára. Az élről a világ- és Európa-bajnok orosz Okszana Domnyina, Makszim Sabalin kettős várja a hétfői originalt.
 A norvégok egy órán belül begyűjtötték negyedik és ötödik aranyukat is a játékokon: előbb Aksel Lund Svindal győzött a férfiak szuper-óriásműlesikló versenyében, majd Marit Björgen diadalmaskodott a nők 15 km-es üldözéses sífutó viadalán. A sprintben is győztes Björgen második aranyérmét szerezte, s ezzel az első duplázó lett Vancouverben.
Szkeletonban a nőknél a brit Amy Williams, a férfiaknál pedig a kanadai Jon Montgomery lett a bajnok. Williams a műkorcsolyázó Robin Cousins 1980-as, Lake Placid-i sikere után az első brit, aki egyéni számban aranyat tudott szerezni az ötkarikás játékokon. Diadalának ugyanakkor nem mindenki örült: a kanadaiak utólag megóvták a végeredményt, mert szerintük a sisakja szabálytalan volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!