Aranyalma Dettinek

Dunaújváros - Nem most kapta az első és nyilván nem az utolsó elismerését, díját Ferling Bernadett, a dunaújvárosi női kézilabdacsapat kapitánya, százötvenszeres magyar válogatott.

Jankó Árpád

De miért is kapta ezt a díjat a dunaújvárosi női kézilabda kiválósága? Aki nem tudná: egy év (2008) teljesítménye alapján vehette át Fejér megye legjobb sportolójaként. Mégpedig azután, hogy a Fejér Megyei Hírlapban és a Dunaújvárosi Hírlapban az olvasók szavazataikkal döntöttek a kitüntetettről. A megye sportbarátai, olvasóink elismerésüket, szeretetüket a voksuk révén nyújtották át Ferling Bernadettnek. Ez nagyszerű történet egy dunaújvárosi, csapatban szereplő, végtelenül szimpatikus játékos számára. Hiszen megyénkben, szerencsére nem egy, nem két klasszis női sportoló is megnyerhette volna a szavazást.

- Alaposan meg is lepődtem - mondja a díjazott. - Mivel azt gondolná az ember, hogy előnyt élveznek az egyéni sportot űző kiválóságok. Márpedig én csak egy csapat tagja vagyok. Ezért is nagyon örültem a végeredménynek. A másik nagy boldogságom, hogy a szurkolók, az olvasók tartottak érdemesnek erre a szép díjra. S ha a közönségtől kap az ember elismerést, az mindig különlegesen jó érzést jelent. Boldog lehetek, mert értékeltek, és jónak, a legjobbnak tartottak.

- Valóban nagyszerű érzés érezni így is a szurkolók szeretetét, de mi, akik jól ismerjük Dettit, tudjuk: a dunaújvárosiak csapatkapitánya mindig nyerni akar, sosem adja fel, s a játéktéren a közönség szórakoztatását tartja a legfontosabbnak...

- Valóban sosem lebeg a szemem előtt: talán még díjat is kaphatok... Egy igazi élsportoló nem ezzel foglalkozik versenyzés közben. Én is teszem a dolgomat, s ha az eredményes, és megtapsolja a közönség, akkor a siker hatalmas erőt ad a folytatásra. Érzem: van értelme a sok munkának, a kínlódásnak, gyakran a fájdalmaknak. Persze azt is tudom, hogy egy ilyen közvéleménykutatásban, szavazásban nemcsak a sporteredmények esnek a latba, hanem valamilyen szimpátiát is tükröznek.

- Talán a klubhűséget, azt a kemény akarnokságot, munkát is díjazták a szurkolók, amellyel nyáron mégiscsak Ön és társai megmentették a női csapatot...

- Elkezdtünk valamit, és megüzentük mindenkinek: itt vagyunk! Eljutottunk oda, hogy már a nagy csapatokkal is tudunk presztízs csatákat vívni egyenrangú félként. Megvagyunk, bár továbbra is szükségünk van a támogatásra. Viszont látható, hogy érdemes mellénk állni, mert remek a közösség, jó a szakmai munka, és odatesszük magunkat minden ellenféllel szemben. Aki nyerni akar ellenünk, az alaposan izzadjon meg. Nem adjuk fel, pedig sokszor ütköztünk nyár óta falba, viszont az tényleg megható, ahogy sokan segítettek nekünk.

- A csapatnál a szakvezető mellett edzősködik, és szeretettel, olykor szigorral is pátyolgatja a fiatalokat...

- Tizenöt éve vagyok itt, és mondhatom, most is nagyszerű társaság alakul. Nagyon kedvelem a tehetséges fiataljainkat. Előttük áll egy ragyogó pálya. De szöveg helyett inkább a munkámmal akarok példát adni nekik. Tudják meg, hogy a csapat szurkolóinak szereteténél, a győzelem utáni pacsizásnál nincs boldogabb érzés. Kövessenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!