Tippek azoknak, akik útra kelnek

A tűzoltóság az ajánlja, csak az induljon el kocsival otthonról, aki előtte tájékozódott az útviszonyokról. A téli gumi mindenképpen szükséges, de nem árt, ha van a kocsiban homok és lapát is.

MTI

Az autósok tájékozódjanak az útviszonyokról, mielőtt elindulnak és lehetőség szerint a főutakon közlekedjenek - hívta fel a figyelmet a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője szombaton az MTI-vel. Ajánlott kifogástalan műszaki állapotú és téligumival felszerelt járművel útnak indulni és az autóban legyen hólánc, lapát és homok is. Aki gyermekekkel indul útnak, ne feledkezzen meg takaróról, meleg teáról - olvasható Dobson Tibor közleményében.
Az út lefagyása a járműből nem mindig észlelhető, ezért ennek figyelembevételével kell a sebességet megválasztani. Dobson Tibor közleményében felhívta a figyelmet arra is, hogy a hókotrók mögött síkos az út, mert a só olvasztó hatása nem azonnali. Ezért nagyon fontos, hogy ha az autós sárga villogóval felszerelt gépeket lát az úton, fokozatosan vegye vissza a sebességet, nehogy rácsússzon a jármű a munkagépre.
A szóvivő arra kérte az autósokat, hogy kezdődő hófúvás, intenzív havazás esetén az autós a legközelebbi lakott hely elérésekor helyezze biztonságba a gépkocsit, és várja meg, amíg az út ismét járható lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!