Romák és gárdisták csaptak össze Kálózon - A felek egymást vádolják

Káloz - Újabb konfliktussal gyarapodott az a krónika, amely a többségi társadalom és a roma lakosság közötti feszültségekről, összeütközésekről szól. A helyszín ismét Fejér megyei.

Tihanyi Tamás

Előre leszögezzük: az alább ismertetett történetben  sok az ellentmondás, egyelőre a rendőrség is a tanúkihallgatásoknál és az adatgyűjtésnél tart.  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint egy magánszemély értesítette szombaton 15 óra tájban   a rendőrséget arról, hogy Kálozon verekedés van.    Mire a járőr a helyszínre ért, ott már senkit sem talált. Később a sárbogárdi kapitányságon feljelentést tettek Magyar  Gárda-egyenruhában lévő személyek, majd hozzájuk további gárdisták csatlakoztak. Felszólították őket,  ne csoportosuljanak a  kapitányság épülete előtt, ők ennek eleget tettek, ám az egyenruha viselése miatt ellenük szabálysértési eljárást indítottak. Időközben feljelentést tett  Kálozról oda érkező  lakosok egy csoportja  is.

A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A hivatalos jelentés szerint négy gépkocsival összesen tizenkét gárdista érkezett a településre egyenruhában, ezután alakult ki a dulakodás (pontosan még ez sem tisztázott), s két személy (egy nő és egy férfi) a gárdisták,  kettő (két nő) a helybéliek  közül sérült meg könnyebben, s a gárdisták  három autóját verték össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!