Kell-e költségvetési pénz a pártoknak?

Dunaújváros - Országos listát állít a 2010-es választásokra a Seres Mária által alapított Civil Mozgalom. Az ország legnépszerűbb aláírásgyűjtője a Városháza téren.

Szabó Szabolcs

- A jelenlegi politikai elit termelt ki engem, és a közelmúltban alapított Civil Mozgalmat. Az általunk kezdeményezett, az országban eddig példa nélküli aláírásgyűjtéshez több mint hatszázezren csatlakoztak. Akkor a politikusok pártállástól függetlenül, együttesen bújtak ki a képviselői költségtérítés rendezése alól. Most ugyan nem létezik ilyen költségtérítéses forma, de megalkották maguknak a választókerületi pótlékot. Kérdem én: mi változott? Gyakorlatilag semmi. - fogalmazott a Városháza téren a helyi sajtó képviselőinek Seres Mária.

Az képviselői költségtérítéssel kapcsolatos népszavazás-kezdeményezéssel országosan is ismerté vált Seres a DH-nak civil mozgalma (CM) céljairól is nyilatkozott.

- A CM tervei szerint sikerül a tavaszi voksolásra országos listát állítani, és érzek annyi erőt magunkban, hogy több képviselőnk is helyet kap majd a következő országgyűlésben. A most kezdődő kampányunkhoz kapcsolódóan újabb népszavazási kezdeményezést csatoltunk, melynek lényege, hogy az állampolgárok dönthessék el: kapjanak-e rendszeres költségvetési támogatást a politikai pártok? A Civil Mozgalom központi források nélkül, egyéni támogatók segítségével kíván bejutni a Parlamentbe. Bizonyítva: így is lehet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!