A platánok harcolnak a borostyánnal, ami benövi a törzsüket

Dunaújváros - A Vasmű utai járdákat szegélyező platánfákat benövi szépen lassan a borostyán. Olvasóinkat zavarja a jelenség, aggódnak az értékes öreg fákért.

Körmendi Erzsébet

Telkes Anita középiskolásként részt vett a DH Sajtó és Tanulás programjában korábban lelkes sétásunk volt , ma pedig rendszeres olvasója lapunknak. Levelet küldött szerkesztőségünknek a minap, kérte: Tegyenek valamit a platánokért! A fiatal hölgy kedveli a borostyánt mert szép növény , ugyanakkor azt is pontosan tudja róla, hogy galád dolgokra képes. Meg fogja ölni a fákat, elszívja az életerejüket kár lenne értük, írja a lány.

Horváth Tiborhoz, a Dunanett Kft. erdőgazdálkodási részlegének vezetőjéhez fordultunk, aki elmondta: jogos az olvasónk aggodalma, mert a borostyán valóban kárt okozhat. A fák köré telepített beton ágyásokba ültették annak idején, hogy benője a területet, ám kúszónövény sajátosságából eredően nem ismer határokat, felfutott a fákra is. Horváth Tibor azt ígérte, hogy intézkednek: napokon belül eltávolítják a borostyánt a Vasmű úti fák körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!