Sokkoló főtéri tanmese

Dunaújváros - Két személygépkocsi ütközött össze tegnap délelőtt a Városháza téren: az okozó ittasan ült a volán mögé, a vétlen jármű egyik utasa a helyszínen életét vesztette, rajta a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni - szerencsére ez csak egy bemutató volt.

Gallai Péter



A dunaújvárosi mentősök, Pálfalvi János (b) és Gál István az egyik sérültet látják el
 
Fotó: Lázár Zsolt (Még több kép: ITT)

Mégpedig a Kábítószer Egyeztető Fórum, a rendőrség, tűzoltóság és a mentők közös szervezésében, a Pannon és a Városvédő Polgárőrség, valamint a Vöröskereszt baleseti szimulációs csoportja segítségével.   A cél a fiatalok számára egy tipikus  diszkóbaleset  bemutatása volt, nem titkoltan elrettentő példaként. A közel háromszáz középiskolás elsőként   előadásokat hallgathatott  a városházán, amelyek végén egy kisfilmet vetítettek le   miként biztatják italozásra egymást a fiatalok, majd egy nagy csattanás  hallatszott...

A folytatás már a főtéren zajlott,   ahol a  két személyautó összeütközött,  a balesetben többen súlyosan megsérültek, így   a riasztott rohamkocsi mellett megérkezett a tömeges baleseti mentőegység is.   Időközben befutottak a rendőrség és a tűzoltóság egységei,  minden úgy zajlott, mint a valóságban. A történéseket végig kommentálták az illetékesek, a szereplőkön lévő mikrofonokon keresztül   mindent hallani lehetett, ami a  helyszínen történt.

Miután mindenkit kiszabadítottak a roncsokból, a legmegrázóbb pillanatok következtek: megérkeztek a helyszínre   a vétlen autó utasának elhunyt rokonai  őket  a Bartók színészei alakították , akik zokogásban törtek ki, amikor megtudták a  szörnyű hírt. Akkor pedig  még inkább döbbent csend lett, amikor egy alumínium koporsóban  a halottszállító autó  elvitte a lányt a helyszínről. (A rendőrség videóját megtekintheti IDE kattintva!)



A témáról részletesen olvashatnak a csütörtöki Hírlapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!