Megsüllyedt fedlap: eltérő álláspontok

Dunaújváros - Pont egy héttel ezelőtt írtuk meg olvasói észrevétel nyomán, hogy a Vasmű úton hónapok óta elkerítve áll egy csatornafedél. Írásunk óta is.

Gallai Péter



Hónapok óta változatlan a  helyzet, azaz  kerülgetni kell az úton
Fotó: L.Zs.


Mivel még mindig nem történt semmi, ezért az önkormányzta útfelügyelőjénél, Nagy Zoltánnál érdeklődtünk az ominózus probléma ügyében. Nos, kiderült: voltak kint a helyszínen egyeztetni a DVCSH képviselőivel, de a két fél álláspontja nem egyezik meg.


A társaság arra hivatkozik, hogy a helyreállítás a közútkezelő feladata, ezzel szemben mi azt mondjuk, hogy az önkormányzat és a DVCSH között van egy szerződés, a szolgáltató feladata a közművek javítása. Ebbe pedig a csatornafedél is beletartozik.   Azért  kerítették körbe, mert megroskadt az egész szerelvény, s féltek, nehogy baleset történjen emiatt. A szabványos helyreállítás költsége félmillió forint - mondta Nagy Zoltán.

Rögtön felmerült a kérdés, akkor meddig marad így a helyzet? Az útfelügyelő azt mondta, hogy legutóbb  ők felszólították a céget, hogy állítsa helyre az eredeti állapotokat. Ennek a határideje a napokban jár.  Arra a felvetésre, hogy  mi lesz ha ezután sem történik semmi, az illetékes azt felelte, akár az is megtörténhet, hogy  megcsináltatják a munkát, majd kiszámlázzák a DVCSH-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!