Magyar éremeső a kajak-kenu EB-n

DH - A magyar küldöttség hat arany-, kilenc ezüst- és két bronzéremmel zárta a vasárnap véget ért brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságot, a győzelmek közül négy született olimpiai számban.

duol.hu


Kovács Kati az 500 méteres női kajak egyes győztese
Fotó: MTI 

A zárónapi 500 m-es döntőkben Kovács Katalin (K-1) és a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos duó megvédte címét, a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor (K-2) kettős és a Csipes Tamara, Medveczky Erika, Janics Natasa, Benedek Dalma összeállítású női kajaknégyes pedig másodikként ért célba.

Szombaton, 1000 m-en három-három arany és ezüst volt a mérleg. A papírformát igazolva a kajakos Kovács és a kenus Vajda Attila is megnyerte futamát egyesben, a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály kenupáros diadala pedig nagy, de magyar szempontból kellemes meglepetést okozott. A Szabó, Csipes és a Kökény Roland, Gönczy Gábor duó (mindkettő K-2), valamint a Tóth Márton, Volein Viktor, Sarudi Pál, Mike Róbert összeállítású kenunégyes második lett. 
    
A pénteki 200 m-es döntőkben egy győzelem jutott a magyaroknak a Paksy Tímea, Kovács, Janics, Fazekas Krisztina összeállítású női kajaknégyes révén, a kétszeres olimpiai bajnok Kovács, Janics duónak - amely 2004 óta, azaz a kezdetektől veretlen volt a világversenyeken - ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel, s hozzájuk hasonlóan az egyesben indult Paksy, valamint a Balázs Péter, Horváth Gábor, Bozsik Attila, Sarudi összeállítású kenunégyes is ezüstérmes lett. A Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Dombi Rudolf és Boros Gergely alkotta férfi kajakos kvartett a harmadik helyen zárt.
Szintén pénteken rendezték a világversenyen ezúttal debütált, 4x200 m-es váltó döntőket, amelyekben a Hegyi Zomilla, Kozák, Paksy és Janics alkotta női kajakos staféta ezüst-, a Vajda vezette kenus csapat pedig - Bozsik Attilával, Horváthtal és Foltán Lászlóval - bronzérmet szerzett.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!