Új vírus - Mexikóban már 300 beteg esetében biztos a fertőzöttség

Mexikóváros,Washington,Toronto (MTI/AP/AFP/Reuters) - Mexikóban csütörtök estére 300-ra nőtt azon betegek száma, akik bizonyítottan a H1N1 jelű influenzavírussal fertőződtek meg, és 12-re azoké, akik laboratóriumi vizsgálatok által igazoltan ebben a betegségben haltak meg - jelentette be az ország egészségügyi minisztere.

duol.hu

Egy héttel ezelőtt tört ki az országban a sertésinfluenza járvány, amelyet az Európai Unió most már új influenzavírusnak, az Egyesült Államok pedig H1N1 influenzavírusnak nevez, hogy a névhasználat ne ártson a húsiparnak.
    
Mexikóban mintegy 3000 azon betegek száma, akiket gyaníthatóan a H1N1 fertőzött meg. Ezek közül 679 ember vírusmintáját vizsgálták már meg hiteles laboratóriumban, és 300 bizonyult azonosnak a járvány okozójával. 

Néhány órával korábban még csak 260-ról szóltak a jelentések. A H1N1 okozta halálesetek száma is csütörtökön nőtt 8-ról 12-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!