Falusi túlélőharc

Rácalmás - Túlélési gyakorlatot hajtanak végre az önkormányzatok nap mint nap, hangsúlyozta <em>dr. Zongor Gábor</em>, a Települések Országos Szövetségének (TÖOSZ) főtitkára a polgármesterek keddi Fejér megyei fórumán.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzatok helyzete, valamint az Út a munkába program volt a fő témája a polgármesterek tegnapi tanácskozásának, amelyet a Települési Önkormányzatok Szövetsége hívott életre. A közmunkát szabályozó, illetve új lehetőséget kínáló programot záros határidőn belül alkalmazniuk kell a városoknak és a falvaknak. Csakhogy számtalan nyitott  felettébb aggasztó  kérdésre máig nem kaptak választ a polgármesteri hivatalokban dolgozók. 

A polgármestereket legjobban a finanszírozás foglalkoztatja - derült ki a keddi fórumon. A felelősség  sem elhanyagolható szempont, mivel a közmunkások maguk közül választanak vezetőt. Baleset esetén a  polgármestert, vagy a munkavezetőt veszik elő? - merült fel a kérdés...

A témáról bővebben a szerdai Hírlapban olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!