Belföld

2011.01.13. 11:29

Öt időközi választás lesz vasárnap

Öt településen tartanak időközi polgármester-választást vasárnap; három helyen azért van szükség a szavazásra, mert az októberi helyhatósági választáson szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb vokssal támogatott jelöltek között; szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

MTI

A Vas megyei Iklanberényben tavaly október 3-án Berényi Pál és Mészárosné Nagy Mária (mindketten függetlenek) egyaránt a szavazatok 50 százalékát szerezte meg, 16-16 voksot kaptak.
   
Szavazategyenlőség miatt választanak újra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtelek lakói is; ott Kovács Judit (Fidesz-KDNP) és Magyar László (MSZP) 1.036-1.036 szavazatot kapott.
   
A Somogy megyei Varászlóban szintén azonos eredmény alakult ki a két független polgármester-jelölt között:  Bata Gábor és Kuti Lászlóné a voksok 40,18-40,18 százalékát szerezte meg, 45-45 szavazattal.
   
Két másik településen az októberben megválasztott polgármester lemondása miatt kell időközi választást tartani vasárnap.
   
A Baranya megyei Mindszentgodisa lakói a független Bimbó István, a szintén baranyai Vázsnok választói pedig az ugyancsak független Fazekas Tibor utódát választják meg.
   
A törvény szerint a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki - a megjelent szavazók számától függetlenül - a legtöbb szavazatot kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!