Belföld

2014.09.11. 14:08

Önkormányzat 2014 - Életveszélyes jelöltfenyegetés Újfehértón, elfogták a gyanúsítottat

Életveszélyes fenyegetést kapott Újfehértó független polgármestere, aki újra indul a tisztségért az októberi választáson. A gyanúsítottat a rendőrség elfogta - ezt az érintett, Nagy Sándor és ügyvédje, Helmeczy László közölte sajtótájékoztatón Nyíregyházán csütörtökön.

Nagy Sándor elmondta: egy ismeretlen telefonáló kedden, rejtett számról kétszer fenyegette meg.

Ő a rendőrséghez fordult, s hat órán belül elfogták a gyanúsítottat, akit még éjjel kihallgattak.

A polgármester, illetve polgármesterjelölt a fenyegetésről részleteket nem kívánt elárulni, mivel tart a rendőrségi eljárás. Csak annyit mondott: a telefonáló az ukrán maffiával fenyegetőzött, miszerint tesznek róla, hogy soha ne legyen polgármesterjelölt.

Helmeczy László ügyvéd kiemelte, hogy a "rendőrség példás gyorsasággal nyomozott az ügyben", s az elfogott férfi ellen, aki nem újfehértói lakos, életet és testi épséget veszélyeztető zaklatás bűncselekménye miatt indult eljárás.

Hozzáfűzte: a gyanúsítottat nem kötik egyik politikai szervezethez sem, az a rendőrség dolga, hogy a kapcsolatait a telefonjának cellainformációi alapján vizsgálják.

Az ügyvéd szerint a fenyegetőző, erős testalkatú és fizikumú férfi "végrehajtó" lehetett, nem ő volt a fenyegetés értelmi szerzője.

Nagy Sándor megerősítette, hogy a fenyegetés nem készteti arra, hogy visszalépjen a polgármesterjelöltségtől, indul a választáson.

Újfehértón rajta kívül még négyen szeretnének polgármesterek lenni, Antal Sándor független, Kis László, a Nyugodt Hétköznapokért Egyesület, Puskás László, a Fidesz-KDNP és Szilágyi Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje.

Az MTI megkeresésére Fülöp Gergely őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette: a keddi feljelentés másnapján a Nyíregyházi Rendőrkapitányság újfehértói őrsének munkatársai előállították és zaklatás vétségének megalapozott gyanújával hallgatták ki a feltételezett elkövetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!