Belföld

2014.01.15. 10:04

Kendertermesztőt fogtak el a rendőrök Szentesen

Az otthonában termesztett kendert egy 34 éves szentesi férfi és az előállított kábítószert értékesítette – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint egy Csordás közi házban tartott házkutatás során a rendőrök 27 tő kendernövényt foglaltak le.

A gyanú szerint a férfi a szárított növényi törmelék értékesítésén kívül palántákat termesztett, ezt támasztja alá az a füzet, amelyet a nyomozók a lakásában megtaláltak. A gyanúsított ebben pontos nyilvántartást vezetett az általa nevelt növényekről, valamint arról, hogy azokat mikor és kinek értékesítette. Az eddig beszerzett bizonyítékok szerint a férfi 2012 végétől az elfogásáig akár több száz tő, a marihuána alapanyagául szolgáló növényt termeszthetett. 

A gyanúsított a kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy kábítószer termesztéséből és értékesítéséből tartotta fenn magát, és az így megszerzett jövedelemből szerette volna megvásárolni a házat. 

A férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!