Belföld

2014.01.24. 19:28

Járhatatlan utak, elakadt vonat Somogyban

A hóátfúvások miatt egyes útszakaszok járhatatlanná váltak Somogyban, egy személyvonat is elakadt a sínekre dőlt fák miatt - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi szóvivő péntek este az MTI-t.

Bázelné Mihályka Szabina közölte: Nagybajom és Csököly között, Kiskorpád és Gige között, valamint Csököly és Gige között hóátfúvás miatt járhatatlanok az utak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azokra az útszakaszokra irányította a gépeit a hó eltakarítására.

A somogyudvarhelyi vasútállomásnál fák dőltek a vágányra - ismertette. Személyi sérülés nem történt, a személyvonat időben meg tudott állni. A szerelvény ott vesztegelt, míg a csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók megtisztították a síneket. 

A rendőrség közleménye szerint Gige Kadarkút felől megközelíthető, a Juta és Osztopán közötti szakaszon hóátfúvás nehezíti a forgalmat. A 61-es úton, Taszárnál 19 óra után egy tehergépjármű pótkocsija az árokba csúszott. A műszaki mentés idejére az utat teljesen lezárták.

Kaposváron továbbra is intenzíven havazik, a hó vastagsága meghaladja 15 centimétert. A legfrissebb előrejelzések szerint éjfélig esni fog. A hótoló, sószóró gépek egész éjjel dolgoznak a város útjain. Elsősorban a fő közlekedési utakat takarítják, ezután mennek az alsóbbrendű utcákba. Pénteken 40 hómunkás tisztította az járdákat és buszmegállókat, szombat reggel pedig újabb hómunkások állnak munkába - közölte a városháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!