Belföld

2013.11.11. 13:52

Lezárták a 7-es számú főutat Fonyódnál a megcsúszott magaspart miatt

Lezárták a Fonyód és Alsóbélatelep közötti útszakaszt hétfőn, mivel a csapadékos időjárás következtében ismét megcsúszott Fonyódon a magaspart, veszélyeztetve az alatta húzódó 7-es számú főközlekedési utat - tájékoztatta Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

MTI

Az 50 méter szélességben megcsúszott földtömeg több fát is magával sodort. A katasztrófavédelem a földcsuszamlás miatt geológus szakértő bevonásával helyszíni szemlét rendelt el.

Az esőzés következtében felázott és ötven méteres szakaszon megcsúszott fonyódi magaspart 2013. november 11-én. A veszélyhelyzet elhárításáig a hatóságok lezárták a 7-es út Fonyód és Alsóbélatelep közötti szakaszát. (MTI Fotó: Varga György)

 

A 7-es főút fonyódi szakaszát idén már kétszer le kellett zárni a magaspart megcsúszása vagy omlása miatt. Tavasszal a kiadós esőzés következtében csúszott meg a partfal, emiatt április elején egy hétig lezárva tartották a Fonyód és Alsóbélatelep közötti útszakaszt. Júniusban két, egyenként egy-másfél köbméteres szikladarab mozdult el a 7-es főút irányába a magasparton, ezért újra le kellett zárni a főutat, a forgalmat a fonyódi hegy mögött haladó utakra terelve. A szikladarabokat a domboldalban lévő fák megfogták, épületekre nem jelentettek veszélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!