Belföld

2013.10.25. 10:05

Tovább keresik a szörföst - a deszkát Alsóörsnél találták meg

Továbbra sem került elő az október 23-án délután Zamárdiból indult, majd később eltűnt szörfös - tájékoztatta szerkesztőségünket Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) szóvivője.

Győrffy Árpád

18.50

Az MTI információi szerint megtalálták az eltűnt szörfdeszkáját pénteken a tó északi partján, Alsóörs közelében. A férfi után tovább folyik a kutatás - tájékoztatta Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Lapinformációk szerint az eltűnt férfi tapasztalt úszó és deszkás, szerdán kora délután Zamárdiból indult szörfözni, majd eltűnt.

12.00

Mint megtudtuk, a vízirendőrök ma is két hajóval kutatják a Balatont bízva abban, hogy sikerül a férfi nyomára bukkanni. A VMSZ is kutat két mentőhajóval a vízen, továbbá civil partnerei segítségével motoros siklóernyőről a levegőből is folyik a keresés. A magasból elsősorban a nádasokat kívánják átvizsgálni, hátha valahol sikerül értékelhető nyomot találni. A VMSZ kéri a horgászokat, vitorlázókat, hogy ha bármi olyat látnak a vízen, ami összefüggésbe hozható az eltűnt szörfös esetével, akkor azonnal jelezzék a vízirendészet, vagy vízimentők ügyeletén. Azt is kérik, hogy a helyszínt ne hagyják el, várják meg, míg a szakemberek odaérnek, ezzel is megkönnyítve a helyszín beazonosítását, továbbá ne érjenek semmihez és ne próbáljanak a vízből semmit kiemelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!