Belföld

2013.10.13. 19:49

Polgármester: a Fidesz jelöltje nyerte a bajai képviselő-választást

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba a korábbinál nagyobb különbséggel nyerte meg Baján a megismételt szavazóköri és - szavazati előnyével - a 3-as számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő-választást is - közölte Zsigó Róbert (Fidesz) polgármester vasárnap este újságírókkal az előzetes eredmény kihirdetése előtt.

MTI

Tájékoztatása szerint Kovács Csaba 138, Teket Melinda, a baloldali pártok - az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció - közös jelöltje 69, a jobbikos Markó György 14 szavazatot kapott, míg az LMP jelöltjére, Ikotity Istvánra nem érkezett egyetlen érvényes voks sem.

Zsigó Róbert reményét fejezte ki, hogy Baján mostantól újra nyugalom lesz, megszűnik az elmúlt hetekben tapasztalt felfordulás.

A polgármester az MTI-hez a Fidesz által, a sajtótájékoztatóval egy időben eljuttatott közleményében azt írta, "Baja immár másodszor is világosan megüzente, hogy nem kér a bukott baloldalból, se együtt, se külön-külön".

A Fidesz köszönetet mond a választáson másodszor is megjelent választóknak, akik bizalmukat adták a további munkához - áll a közleményben.

"A bukott baloldalnak tudomásul kell vennie a vereségét" - írta Zsigó Róbert.

A szavazatszámláló bizottság tagjai a sajtó jelenlétében az asztalra borítják az urnában lévő szavazócédulákat a 32-es szavazókörben Baján  MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az ellenzéki jelölt elfogadja a nem hivatalos eredményt

A baloldali pártokat tömörítő Összefogás Bajáért választási szövetség képviselőjelöltje elfogadja a vasárnapi bajai időközi képviselő-választás eredményét, ha nem kapnak információt törvénysértésről.

Teket Melinda, az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje ezt az urnazárás után tartott sajtótájékoztatóján mondta.

Zsigó Róbert, a város fideszes polgármestere korábban azt közölte: a Fidesz jelöltje, Kovács Csaba a korábbinál nagyobb különbséggel nyerte meg Baján a megismételt szavazóköri és - szavazati előnyével - a 3-as számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő-választást is. Kovács Csaba 138, Teket Melinda, a baloldali pártok közös jelöltje 69, a jobbikos Markó György 14 szavazatot kapott, míg az LMP jelöltjére, Ikotity Istvánra nem érkezett egyetlen érvényes voks sem.

Jogsértést követtek el a baloldali pártok a helyi választási bizottság szerint

Jogsértést követett el az Együtt-PM, az MSZP és a DK alkotta Összefogás Bajáért választási szövetség a helyi választási bizottság által az interneten vasárnap este közzétett határozata szerint.

A testület - a Fidesz kifogásának helyt adva - azt állapította meg, hogy a baloldali szövetség választási alapelveket sértett meg a Bajai Tükör című kampánykiadvány 2013/3-as számában közzétett több állítással.

A bizottság határozatában eltiltotta a választási szövetséget attól, hogy a jövőben közzétegyék valótlan tartalmú, illetve "ténylegesen bizonyítékok nélküli" állításaikat.

A testület határozata nem jogerős, azzal szemben két napon belül a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottsághoz lehet fellebbezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!