Belföld

2013.03.24. 07:25

Egyes térségekben téliesebb útviszonyokkal kell számolni

A reggeli órákban a Dunántúl jelentős részén változó intenzitással havazik, ám ez nagyobb fennakadást egyelőre nem okoz a közúti közlekedésben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának vasárnap 7 órai összesítése alapján a Dunántúl jelentős részén változó intenzitással havazik, ám ez nagyobb fennakadást egyelőre nem okoz a közúti közlekedésben. A közlekedők ugyanakkor több térségben is - főleg a mellékúthálózaton -, találkozhatnak téliesebb útviszonyokkal, ezért a társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a havazásban érintett területeken fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának március 24. 7 órai összesítése alapján a Dunántúl déli, középső, nyugati és északnyugati részén, továbbá Solt környezetében havazik vagy szállingózik a hó, az ország többi részén nincs csapadék. A Dunántúl déli részén, továbbá a Duna vonalától keletre több helyen is közepes erősségű a légmozgás. Erős szelet jelentettek Kaposvár, Dabas, Szikszó és Gyomaendrőd környezetéből.

A főutak burkolata a csapadékos területeken általában sónedves, Zalaegerszeg, Pécs és Szekszárd környékén latyakos, ugyanakkor Veszprém megyében és Tamási térségében havas. A mellékutakon egyelőre téliesebbek az útviszonyok, a Dunántúlon sok helyen havasak, Harkány környezetében a reggeli fagyok miatt jegesek az alsóbbrendű utak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szinte összes üzemmérnöksége II. fokú téli tisztántartási készenlétben látja el feladatait, vagyis továbbra is 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. A reggel 7 órai állapot szerint közel 100 munkagép és mintegy 400 üzemmérnökségi dolgozó vett részt a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákban.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a havazásban érintett területeken fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a társaság Útinform szolgálatának munkatársaitól és megyei diszpécsereitől kaphatnak. Minden elérhetőség megtalálható a www.kozut.hu vagy a mobiltelefonokra optimalizált m.kozut.hu oldalon.

A felvétel Veszprém megyében készült a tavaszi télben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!