Belföld

2012.04.25. 14:05

Kibújik a nap a felhők mögül

Éjszaka már a Tiszántúlon is kevés lesz a felhő, megszűnik a csapadék.

MTI

Csütörtökön túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Csütörtökön a déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Éjszaka keleten néhol ködfoltok kialakulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20, 25 fok között várható.

Az időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk nagy részének időjárását többközéppontú ciklonális mező alakítja. Emiatt Európa nyugati, északi és középső területei fölött gyakran erősen felhős az ég, északon több helyen, másutt elszórtan esik az eső, záporeső. Ugyanakkor délen és keleten anticiklon helyezkedik el, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, napos az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhős északi és nyugati tájakon többnyire 8 és 14 fok között változik, de a Skandináv-félsziget északi részén ennél hidegebb van. Európa déli és keleti tájain melegebb az idő, a délutáni órákra általában 18 és 25 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé délnyugat felől egyre szárazabb és melegebb levegő áramlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!