Belföld

2012.03.05. 11:48

Napos időre számíthatunk

Nagyrészt derült idő várható, inkább csak kedden napközben a keleti országrész fölött képződhet kevés gomolyfelhő az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint.

MTI

Csapadék nem lesz. A keleti, északkeleti szél hétfőn a Tiszántúlon megélénkül, kedden főként északkeleten gyakran megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, -7 fok között alakul, de északkeleten és az Északi-közephegység fagyzugaiban ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden északkeleten 3, délnyugaton 8 fok körül valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Skandinávia fölötti középponttal anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgások hatására Észak- és Közép-Európa fölött általában kevés a felhő, csapadék nem fordul elő. A Kelet-európai-síkság térségében sekély ciklon örvénylik, emiatt arrafelé több helyen havazik. Ugyanakkor kontinensünk nyugati vidékei fölött észak-déli tengellyel hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer húzódik. A frontrendszer mentén elsősorban a Benelux-államok területén és az Alpok nyugati előterében szórványosan esik az eső, néhol szitálás is előfordul. Továbbra is a Földközi-tenger térsége a legmelegebb, a délutáni órákra nagyrészt 15, 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet, az Ibériai-félszigeten néhol 21, 24 fokot is mérnek. Ezzel szemben keleten, északkeleten hideg van, a csúcshőmérséklet nagy területen jobbára 0 és -5 fok között változik. Kedd estig a fenti anticiklon peremén a Kárpát-medence fölé továbbra is száraz, néhány fokkal hidegebb levegő áramlik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!