Belföld

2012.03.22. 11:18

Marad a napos idő

Túlnyomóan derült, napos idő várható az országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint.

MTI

Csak helyenként lehet fátyol-, illetve gomolyfelhő. Csapadék nem lesz. Általában mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban többnyire -2 és +4 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb, a magasan fekvő tájakon pedig melegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 18 és 22 fok között valószínű.

Az időjárási helyzet Európában

Észak-, Északkelet-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, amelynek hatására Izland, a Skandináv-félsziget északi része, valamint a Kelet-európai-síkság fölött erősen felhős vagy borult az ég, és szórványosan esik az eső, északkeleten havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1, 7 fok között alakul, de helyenként még mindig fagypont alatt marad a hőmérséklet. Ugyanakkor szárazföldünk más részeinek időjárását egy hatalmas anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően túlnyomóan derült, napos az idő, csupán a magasnyomás szélein több a felhő, de számottevő csapadék ott sem fordul elő. A sok napsütés miatt a kora délutáni órákra általában 12, 22 fok közé melegszik fel a levegő. A Pireneusi-félszigeten az ilyenkor megszokottnál továbbra is hűvösebb van, ott a kora délutáni órákban többnyire 9, 16 fokot mérnek.

Péntek estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!