Baba

2015.06.24. 12:57

A védőnő tanácsa: óvjuk a naptól a babát

A nyári hónapokban különösen fontos a babák, kisgyermekek fényvédelme.

Napló

A legfontosabb tudnivaló, hogy lehetőség szerint kora délelőtt és késő délután vigyük levegőzni a kicsiket, vagyis 11-15 óra között ne. A séta alatt is fényvédő szereket kell használni, lehetőleg 30-50 faktorosat. 

A fényvédelemről a kritikus napszakon kívül is gondoskodni kell, 15 óra után egy-két óráig célszerű használni még a naptejet, krémet.

Ha strandon tartózkodunk egész nap, vagy víz mellett, figyeljünk rá, hogy a gyermeket folyamatosan kenjük a leégés elleni szerrel.

Minden napszakra és helyzetre igaz, hogy ne tartózkodjunk a babával, kisgyermekkel a tűző napon, mert könnyen hőgutát, napszúrást kap, rosszabb esetben kiszárad.

Kisgyermekkel inkább félárnyékba húzódjunk, a bébin legyen könnyű, fehér sapka. A kisgyermekek szemét is védeni kell a napsütéstől, erre kisebb korban a babakocsi, később a sapka napellenzője, még nagyobb korban a napszemüveg a megfelelő.

Mint minden kozmetikumból, fényvédőből is érdemes a minőségi terméket választani. A kisgyermekeknél fokozottabban igaz ez, hiszen nekik még érzékenyebb a bőrük, mint a nagyobb gyerekeké, vagy a felnőtteké. Különösen figyelni kell a bőrbetegségekkel küzdő gyermekek fényvédelmére, így például az ekcémás kicsikre: nekik csak az orvos által javasolt termékeket ajánlott használniuk.

Rupert Tünde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!