Zene

2013.10.20. 17:00

Dübörög a Delta

Ötvenedik évéhez közelít dunaújvárosi Delta rock band 1967-ben alakultak. A kor azonban semmit vett el a zenekar lendületéből, napjainkban sokadvirágzását éli.

Munkácsi Imre

A ' 68-ban Ki mit tud?-ot is megjárt helyi veterán banda az elmúlt évtizedek során sok változáson ment keresztül. A sorozatos tagcseréket követően a nyolcvanas években hosszú időre fel is oszlottak. 2011-es újjáalakulásuk óta azonban ismét teljes erővel dübörög a szekér.

A hatvanas, hetvenes évek rockbandáinak (Led Zeppelin, The Cream, The Yardbirds, The Kinks, stb.) dalait játszó, immár Delta Rock Band néven futó zenekar az elmúlt három évben rengeteg sikeres koncertet adott. Többször játszottak a város zenés szórakozóhelyein, valamint állandó fellépői a nagyobb városi rendezvényeknek is.

Múlt héten pénteken egy számukra kedves helyen, az MMK Jazz Klubban (itt tartották első bulijukat a megújult zenekarral) csaptak ismét a húrok közé. A már jól ismert dalok mellett új színt hoztak a repertoárba - Hegyi István billentyűs érkezésével - azok a Santana dalok, amelyek a majd két és fél órás, maratoni koncerten még táncra is perdítették a lelkes közönséget.

A hatvanas rockerek fiatalokat megszégyenítő módon játszották ifjúkoruk slágereit, és fellépésükkel ismét bebizonyították, hogy a rock örök és elpusztíthatatlan .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!