Vizilabda

2016.07.14. 20:15

Harc az olimpiai tagságért

Budapest - Az olaszok ellen vereséggel kezdte szereplését szerdán a magyar női vízilabda-válogatott a fővárosban rendezett BENU Kupán, amely csütörtökön este az ausztráloktól is kikapott. A torna után hirdet majd olimpiai keretet Bíró Attila szövetségi kapitány.

Gallai Péter

A kupán az Európa-bajnok és olimpiai résztvevő magyar női együttes mellett az olasz, a spanyol és az ausztrál együttes vesz még részt a hölgyek küzdelmében. Azaz bombaerős mezőny gyűlt össze. A magyar csapat keretében hat Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics vízilabdázó, a kapus Kasó Orsolya, illetve a mezőnyjátékos Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Garda Krisztina, Szilágyi Dorottya és Horváth Brigitta harcol azért, hogy ott lehessen Rióban.

Mint Bíró Attila szövetségi kapitány a kezdés előtt elmondta, az összes keretben lévő játékosnak lehetőséget ad. - Három kapus van a keretben, mindannyian fognak kapni egy meccset, utána választok közülük. A védőknél sem döntöttem még, olyan játékost keresek erre a posztra, aki segíteni tud a támadásokban is.

A dunaújvárosi csapatkapitány, Menczinger Kata eddig mindkét találkozón szerepet kapott
Fotó: MVLSZ/Balogh Máté

A nyitónapon az Európa-bajnokság elődöntőjében legyőzött olaszokkal játszottunk, akik szintén ott lesznek az olimpián. A mieink végül 10-7-re kikaptak. A kapuban Bolonyaié volt ez a meccs, viszont Garda kezdett, Menczinger és Somhegyi csereként állt be a meccsen. Gólt egyikük sem szerzett.

- Egy meccs négy negyedig tart, összességében nem vagyok elégedett, de nem baj, ha most még tudunk javulni, és tudunk tanulni az elkerülhető hibáinkból - mondta a meccs után a kapitány.

A meccsre egyébként becsületkassza alapú volt a belépés, s közel 200 ezer forint gyűlt össze, amit a csapat a szövetséggel közösen nemes célra ajánl fel. A pénzt az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa számlájára utalják majd.

Csütörtök este pedig következtek a világbajnoki ezüstérmes ausztrálok.

Magyarország - Ausztrália 3-5 (2-3, 0-1, 1-0, 0-1)

Magyarország: Kasó - Kisteleki H., Szücs G., Illés, Keszthelyi 3, Bujka, Menczinger. Csere: Czigány, Antal, Takács O., Tóth I., Szilágyi.

A zárónapon pénteken 19 órakor az olaszokat is legyőző, élen álló spanyolok következnek.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!