Vizilabda

2015.07.06. 17:08

Menczinger Katát a szíve is marasztalta, s az is feldobta, hogy utazhat a vízilabda vb-re

A hétvégén Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a világbajnokságra utazó keretét, amelynek tagja a Dunaújvárosi Főiskola csapatkapitánya, Menczinger Kata.

Gallai Péter

- Mivel volt már részem abban, hogy az utolsó pillanatban kerültem ki a csapatból, volt bennem izgalom, amikor a kapitány a három itthonmaradó nevét sorolta fel előttünk. Miután nem hallottam az enyémet, természetesen nagyon boldog voltam, mint a mester mondta, elsődlegesen a csapatszerkezetet vette figyelembe az egyáltalán nem könnyű döntés meghozatalakor. S most nem bekkben, hanem klubbeli posztomon számít majd rám. Merész András majdnem minden meccsünkön ott volt a bajnoság során, biztos az is nyomott a latba, hogy úgy érzem, én is és a csapat is jó szezont zárhatott kezdte a vasárnap esti, kínaiak elleni edzőmeccs után hétfőn pihenőnapját töltő kiváló játékos.

A válogatott játékos, Menczinger Kata a DFVE erőssége marad
Fotó: Ady Géza

Az egyik kimaradó Kata dunaújvárosi klubtársa, Kasó Orsolya volt, s mivel mint mondta, ő is került már ilyen helyzetbe, tudja mit él át csapattársa: - Pár szót váltottunk egymással, tisztában vagyok vele, milyen rossz érzés ez. Elsőként lelkileg kell feldolgozni ezt a szituációt, majd összeszorított foggal még többet dolgozni. Orsi is azon lesz, hogy legközelebb ott legyen a csapatban.

A DFVE csapatkapitánya egy örömteli hírt is elsőként lapunkkal osztott meg: jelesül a sikeres tárgyalások eredményeként a következő szezonban is a DFVE színeit erősíti.

- Voltak megkereséseim, és pont hétfőn mondtam neme az Eger invitálásának is, mondván, száz százalék, hogy Dunaújvárosban maradok. Mihók Attila vezetőedzővel még leülünk beszélgetni, de ez már csak formalitásnak számít. Ennél a klubnál nagyon jó helyem van, mindent megkapok, amit csak lehet, arról nem is beszélve, hogy ez már a hetedik évem lesz, tehát a szívem is idehúz már közéjük. Mivel a kapitány által le lett tisztázva, hogy az olimpiai részvételre csak annak van esélye, aki idehaza játszik, így ugyan korábban már kerestek Olaszországból, de így szóba sem került a légióskodás sem. Ki tudja, lehet egyszer kipróbálom magamat külföldön is, de az nem mostanában lesz. Persze a csapattársaim is alkalmaztak némi pszichikai hadviselést az Ugye maradsz... kezdetű mondatokkal, de ezek csak méginkább megerősített, hogy a Dunaújvárosi Főiskolánál van a legjobb helyem.

A hódmezővásárhelyi közös edzőtábor és kétkapus gyakorlások zárásaként vasárnap Debrecenben hivatalos mérkőzésen csapott össze a magyar és a kínai női válogatott. Merész András vb-csapata remek játékkal 11-5-re győzte le ellenfelét. Menczinger és a másik dunaújvárosi csapattag, Garda Krisztina egy-egy gólt szerzett. A két csapat egy hete a hollandiai nemzetközi tornán is megmérkőzött, akkor a rivális 9-8-ra nyert.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!